Arsenal : Nuisances sonores (ventilation)

Depuis quelques semaines les habitants de la rue des Pères Blancs doivent subir des nuisances sonores inacceptables.

C’est nuisances sonores sont la conséquence de la mise en route, suite l’occupation d’un immeuble de l’Arsenal par le “3ieme bureau”, du système de ventilation du bâtiment ou plus exactement de la rue. “De la rue”, parce que cette ventilation fait plus de bruit que les voitures qui passent, de surcroit en continu, aussi bien de jour que de nuit.

Les nuisances sonores sont telles qu’elles empêchent les riverains de dormir.

Lire la lettre que le Comité va envoyer à Mr le Bourgmestre d’Etterbeek …

3 réponses sur “Arsenal : Nuisances sonores (ventilation)”

 1. Reponse faite par la commune suite à notre courrier :

  Een van uw buren heeft reeds contact opgenomen met ons omtrent de geluidsoverlast veroorzaakt door het “3ème bureau”. Wij zijn ter plaatse geweest en hebben het geluid vastgesteld. Ondertussen is dus een aanvraag tot geluidsmeting ingediend bij Brussel Leefmilieu (BIM). Het “3ème bureau” werd ook verwittigd maar, na onderzoek van hun technici, bleek dat ze het geluid van de inrichtingen niet konden verlagen, en vroegen zij ook om een geluidsmeting. Wij sturen uw email door aan het BIM om uw klacht aan het dossier toe te voegen.

  Réponse du Comité de quartier :

  Ik dank u voor uw antwoord.

  Het is al een eerste stap om een geluidsmeeting aan te vragen. Wanneer is deze gepland? Ik reken erop dat dit op zeer korte termijn kan gebeuren.

  Dergelijke overlast hoort niet thuis in een residentiële wijk. Er zijn genoeg ventilatiesystemen die geen overlast veroorzaken.
  Ik vind het tenzeerste verwonderlijk dat zulke zaken niet tot de bouwaanvraag behoorden, of nog erger dat hiervoor toelating zou zijn gegeven. Kunt u dit nakijken?

 2. Information reçue d’un riverain :
  “We hebben het rapport van Brussel Leefmilieu (BIM), omtrent de meting die op 19/02/09 werd opgenomen, vandaag ontvangen, rapport die een inbreuk op de toegelaten geluidsnorm vaststeld. De uitbater van het ‘3ème bureau’ heeft nu 30 dagen om het BIM een planning en voorstel van de nodige isolatiewerken te bezorgen.”

 3. J’ai reçu une lettre de Bruxelles Environnement(IBGE). Après le constat d’infraction pour des nuissances sonores, le 3ième bureau a fait des traveaux (“plaatsing van geluidsdempers op de luchtkokers van de koelinstallaties en een vermindering van 50% van het initiaal luchdebiet”). Il faut dire que depuis quelques semaines, on n’entend plus rien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.